Zetelaka futball életéről 

Községünkben a futballnak és a Zetelaki Fenyő futballcsapatának elég régi történelme van,hiszen már az 1937-1938 években egy helyi módosabb gazda, egy eredeti bőr futball labdát hozott messzi földről. Akkoriban, a vele egykorú legények próbálták ki a számukra új labdajátékot a mai foci pálya helyén lévő gyümölcsösben.

Egy elég hosszú sikerekben gazdag szereplés után, az 1991 évben alakult újra a Zetelaki Fenyő csapata, amely rögtön az első bajnoksági évében ezüstérmes lett a Székelyudvarhely körzeti bajnokságba,majd a következő két évben az első hellyel büszkélkedhetett, továbbá a Románia kupában harmadosztályú ellenfelet tudott legyőzni, a Gyergyószentmiklósi Jövőt .

A 2000 évben sikerült elindítani egy gyerek korosztályt, akik jó pár évet lefutballoztak a Hargita megyei bajnokságba,majd beneveztük a körzeti bajnokság C csoportjába. Ezekből a játékosokból áll a jelenlegi felnőtt csapat gerince, kivéve két nagyobb tehetséget, akik a negyedosztályú Székelyudvarhelyt,valamint az első osztályú székelyudvarhelyi futsal csapatot erősítik.

Zeteváralján is megalakult 2014-ben a nagypályás futballcsapat, akik a körzeti bajnokság C csoportjában kezdték meg a szereplést.

Csapataink az utóbbi években tisztes helytállással, fegyelemmel vettek részt a Székelyudvarhely körzeti bajnokságán és sok örömet szereztek a szurkolóknak.

A zetelaki futball jövőjének szempontjából fontos, hogy jelenleg több ifjúsági korosztályban is folyik az edzés és a nevelés, köszönhetően többek között annak, hogy korszerű sportcsarnokunk van.

 

Hajrá Fenyő!