A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Családon belüli erőszak részlege a Venus - Együtt a biztonságos életért című országos projektben létrehozott egy védett lakóotthont a családon belüli erőszak áldozatai számára. A védett ház egy éves ideiglenes működési engedéllyel indult 2020. márciusában két kedvezményezettel, akiknek egy-egy gyermekük van.
A Hargita Megyei Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökség ellenőrzéseit követően 2020. decemberében a vezérigazgatóság megkapta a szociális szolgálat működési engedélyét 5 évre.
A védett lakóotthon megyei szinten meghatározott ideig (legfeljebb 1 évig) biztosítja a családon belüli erőszak áldozatai számára a szálláslehetőséget, felügyeletet, gondozást, étkezést, pszichológiai, jogi, illetve szakmai tanácsadást.
 
Ugyanakkor a vezérigazgatóság szakemberei támogató csoportot indítanak a családon belüli erőszak áldozatainak, melynek keretében teljes névtelenség mellett segítséget nyújtanak a bántalmazásból kitörni készülő nőknek. Egy csoport legtöbb tíz főből állhat, a találkozásokra havonta egy alkalommal kerül sor.
Érdeklődni és iratkozni a 0726/123330-as telefonszámon lehet.