Hargita Megye tanácsától sikeresen pályáztak, ennek köszönhetően a meglévő védőruhakészletüket sikerült gyarapítani. A cél, hogy mind a 26 önkéntes tűzoltó korszerű felszerelésben végezhesse munkáját.

A zetelaki tűzoltók újabb felszereléssel gazdagodtak: nadrág, felső és csizma – ebből áll a készlet. Nagy Attila, a község polgármestere szerint fontos, hogy azok az emberek, akik tűzvész, vagy árvíz esetén közbelépnek, adott esetben életüket is kockáztatják, biztonságban legyenek.

Hargita Megye Tanácsa évek óta kiemelt figyelmet fordít a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltókat tömörítő egyesületek számára, jelentős pénzösszegeket különítenek el, és ezt a programot a következő években is szeretnék fenntartani, mondta el Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke. Sándor Dénes, a zetelaki önkéntes tűzoltó alakulat parancsnoka úgy látja: a most elköltött több mint 6.000 lejes összegből két magas minőségű ruhát vásároltak, de várhatóan lesz kiegészítés a jövőben. A megyei tanács segítsége mellett a helyi vállalkozók hozzájárulása is fontos eleme az összefogásnak, mondta a tűzoltóparancsnok.

Zetelaka községben 2012-es állapotokhoz képest ma már jelentőset léptek előre a felszerelések minőségének terén is. Mára számos jármű és más eszköz áll rendelkezésre, tavaly például a Leader programban védőruhákkal és más felszerelésekkel, eszközökkel gyarapodtak, és ezen az úton haladnak tovább mondta el Sándor Barna.

 Zetelaka községben 26 önkéntes tűzoltó teljesít szolgálatot.