A Közmunkák, Fejlesztés és Igazgatás Minisztériuma az Integritás, a Kormányzás és a Közpolitika Igazgatóságán keresztül hajtja végre az "Integritási rendszerek megerősítése - a legjobb stratégia a közigazgatásban elkövetett korrupció megelőzésére" címet viselő projektet, SIPOCA 61. kód.

A projektet az Európai Szociális Alap társfinanszírozza a 2014–2020 közötti operatív program igazgatási kapacitása révén, a 2. prioritási tengely keretében: „Hozzáférhető és átlátható igazgatás és igazságszolgáltatás”, 2.2. Konkrét célkitűzés: „Az átláthatóság, az etika és az integritás növelése a hatóságoknál és az intézményeknél”.

A projekt egyik tevékenysége magában foglalja a helyi közigazgatásban a korrupcióellenes intézkedések hatásaival kapcsolatos közfelfogásról szóló tanulmány elkészítését.

A tanulmány kitöltése érdekében kérdőívet dolgoztak ki annak érdekében, hogy megismerjék a polgárok véleményét a témáról.

Tekintettel a jó együttműködésünkre, de különösen az átláthatóság, az etika és az integritás növelését szolgáló eszközök kiemelésének és terjesztésének fontosságára, elküldjük Önnek a linket (https://www.survio.com/survey/d/H5G9R7Q9E9Y5A7H3N) és a kérdőív QR-kódját.

Azzal a kéréssel, hogy terjesszék a helység közszolgáltatásainak kedvezményezettjei körében. A kérdőív kitöltése legkésőbb 2020. október 15-ig lehetséges.