Sebestyén Szabolcs, országúti kerékpárversenyző

 

   Szabolcs 1992-ben született Zetelakán. Első kerékpárversenyén 17 évesen vett részt, melyet Venyige István szervezett az ivói aszfaltút felavatásának alkalmából. Amatőr kategóriában sikerült nyernie, ez jelentette pályafutása kezdetét.

   2009-ben a csíkszeredai Tusnad Cycling Team csapatában kapott esélyt a junior korosztályban. Novák Károly Eduárd csapatvezető két évet adott a felzárkózáshoz, mivel későn kezdte el a kerékpárversenyzést. Kitartó munkával és céltudatos felkészüléssel sikerült megőriznie helyét a csapatban.

   2011-ben szerződést ajánlott fel csapata, melyet elfogadva lehetőséghez jutott a nemzetközi versenyeken való induláshoz. Erős mezőnnyel találta körül magát, még többet kellett készülni, edzőtáborokban részt vennie, hogy képes legyen megállni helyét nemzetközi szinten is. Versenyről-versenyre fejlődött, csapata egyre nagyobb feladatokkal bízta meg.

   2013-ban az u23-as Országos Bajnokságon III. helyet szerzett, Európa Bajnokságon vett részt Csehországban és többszörös válogatott tag.

   2014-ben valóra vált egyik nagy álma a spanyolországi VILÁGBAJNOKSÁGON való indulással. A csapata és a federáció mellett a zetelakiak is segítettek a világversenyre való kijutáshoz. Ugyancsak ebben az évben a válogatottal Kínában részt vett élete leghosszabb versenyén, mely három hetet tartott.

 

Sebestyén Szabolcs: ,,Minden versenyszezonnak lelkesedéssel és reménnyel  nézek elé. Célom, hogy Országos Bajnok legyek és versenyképes legyek nemzetközi szinten is. Versenyeztem már sok országban, több mint 50 nemzetközi versenyt fejeztem be,-amelyeken rengeteg tapasztalatot szereztem. Bízom benne, hogy majd a pályafutásom után sikerül egy hazai gyerekcsapatot létesíteni szülőfalumban…’’

 

Folyamatosan frissülő információk találhatóak a Sebes Szabi Facebook oldalon.