A zetelaki kézilabdának múltja, jelene és jövője van. Néhai Tamás Zoltán Tanár Úr , akit mindenki ismert és elismert, neki köszönhető a kézilabdás múltunk. Zetelaka közösségéért , sporttéren a legnagyobb elismerést érdemlő ember volt.

Azonban nem hagyhatjuk elveszni ezt a munkát ezt a sportot, vannak eredményeink. A falunak van felnőtt kézilabda csapata, amely már 3 éve a megyei bajnokság élvonalában küzd a faluért , Zetelakáért. Kezdetben mozogni vágyó, kézilabdát szerető lányok , asszonyok gyűltek össze, ma már ütőképes csapat van, akik szabadidejüket , pénzüket feláldozva jutnak el mérkőzéseikre.

Utánpótlás téren sem állt le a munka, Gagyi Erika vezetésével lány és fiú csapataink is vannak. Lányok , VII.-VIII. osztályos tanulók, akik napi szinten, edzenek és készülnek eredményesen. Folyik a munka I.-IV. osztályos lányokkal is már, ismertetjük a kézilabda alapjait, heti 2 alkalommal. Fiúk terén szintén 2 ifjúsági csapatunk van, az udvarhelyi SZKC támogatásával. Van V.-VIII. osztályos csapatunk és I.-IV. osztályos csapatunk. Folyik a munka a kézilabda sport terén, várunk minden érdeklődőt , „kicsit és nagyot” egyaránt.

 

„A sport megtanít becsületes győzni , vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”