A 2018-2019-es tanévben is a zetelaki Dr.P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola V-VIII osztályos tanulói két megyei versenyen vettek részt román nyelv és irodalomból.

Az első versenyt február 16-án szervezték meg magyar tannyelvű középiskolák részére, amelynek a székelykeresztúri Petőfi Sándor általános iskola adott helyet. Iskolánkat Boros Anita és Lakó Kincső V. osztályos tanulók, Kállai Anita VI. osztályos tanuló, valamint Pál Orsolya és Gergely Petra VIII. osztályos tanulók képviselték. A verseny feladatainak megoldására a versenyzőknek
jeleskedniük kellett szövegértésben, szövegalkotásban, valamint nyelvtani ismeretekben.
A második versenyre március 17-én került sor Gyergyóhollón, amelyre vidéki iskolák nevezhettek be. Ezen a versenyen a fent már említett tanulók két órán keresztül megcsillogtatták tudásukat az izgalmas és színes feladatok kidolgozásával.
Iskolánk képviselői eredményesen szerepeltek, mivel Lakó Kincső V. osztályos tanuló és Kállai Anita VI. osztályos tanuló dicséretben (IV. helyezés) részesültek, valamint Boros Anita V. osztályos tanuló V. helyezést ért el. A felkészítő tanárok nevében – Abrán Emese, Feleki Enikő és Nagy Judit – köszönjük a részvételt, a lelkesedést, a munkára fordított időt, energiát, fáradtságot. Mindannyiunk számára tudott dolog, hogy egy versenyről mindenki nem térhet haza oklevéllel, de gazdagodhat ismeretekben, tapasztalatban, szerezhet új ismerősöket, barátokat, és ha van elegendő kitartása, bátrabban indulhat a következő évi megmérettetésre. Záró gondolatként szeretném megemlíteni iskolánk többi tanulóit is, akik a nehézkes tanterv mellett nap mint nap próbálják elsajátítani a román nyelvet ahhoz, hogy megállják helyüket a VIII.-os záróvizsgán és nem utolsó sorban a nagybetűs Életben.

Feleki Enikő
román nyelv és irodalom
szakos tanár