Október 24-én átadásra kerültek Zetelakán azok a tűzoltó gyakorló ruhák és védősisak amivel Hargita megye tanácsa összesen 9.100 lej értékben támogatta a zetelaki önkéntes tűzoltó egyesületet. Ugyanakkor először tudott támogatást nyerni az Önkéntes Polgárőr egyesület is, amiből 40 db két funkciós kabátot vásároltak 5000 lej értékben a közel 250 önkéntes tagot számláló egyesület részére.

Zsinórban harmadjára pályázik sikerrel a tűzoltó egyesület, és Sándor Dénes tűzoltó parancsnok elmondása szerint ezek a támogatások létszükségletet jelentenek a tűzoltó egyesületeknek.

Gergely István, a zetelaki Polgárőrség vezetője szerint először sikerült pályázati úton pénzt nyerni a megyétől, és ha ez a tendencia folytatódik, a polgárőr mozgalom meg tud alapozódni.

Nagy Attila polgármester kiemelte, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel és lehetőséggel támogatja az önkormányzat a tűzoltó és polgárőr egyesületeket.

Sándor Barna megyei tanácsos szerint a megye kiemelt figyelmet fordít a biztonságra és ezt a jövőben is hasonlóképpen fogják kezelni.