A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata keretén belül működő „United Networks – Integrált kezdeményezés a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért” programja június végén bejárós tábort szervezett a zetelaki hátrányos helyzetű gyerekeknek, melyet a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság és a helyi önkormányzatok támogattak.
A foglalkozásokon kb. negyven gyerek vett részt 3 évestől-16 éves korig. A tevékenységek fő célja, hogy a gyerekek megismerjék a világ sokszínűségét, rájöjjenek, hogy mindannyian mások vagyunk, de értékesek. A játékos fejlesztő programok mellett minden napnak megvolt a maga kis tematikája, amire épült a történet és a kézműves tevékenység is. Egyesek labdát, kígyót nemezeltek, gipszet festettek, míg mások zászlókat készítettek.
Sokan várták a déli harangszót, hisz ahogy Norbi fogalmazott “Már nincs sok…” a déli nagy közös ebédig, melynek szintén nevelő hatása is volt.
Az olimpiai játékok után nagyon büszkén álltak a dobogón, volt aki még el is sírta magát, hogy ő még soha semmit nem nyert.
A hét csúcspontja volt a marosvásárhelyi állatkerti kirándulás, nagy öröm volt látni, ahogy rácsodálkoznak a többségi társadalom által már megunt, „kinőtt” élményekre.
A somostetői játszótéren egy percet sem tudtak megállni, hisz sokan még hasonló játékokat sem láttak, ahogy Frank mondta: „Még annyi mindent ki kell próbáljak…”
A nyári gyerekfoglalkoztatót az ebéd utáni fagyizás koronázta meg Marosvásárhely főterén, ahol egy spontán kiértékelő is helyet kapott. A hazafele vezető úton sokat nevettek, énekeltek és kiértékelték az együtt töltött szép napokat. Ezúttal is köszönjük a támogatóknak, hogy segítségükkel sok-sok gyereket mosolyra fakaszthattunk.

2018.06.27.

Megjegyzés: a United Networks – Integrált kezdeményezés a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért” programhoz a zetelaki Polgármesteri Hivatal is csatlakozott 2017-ben.